субота, 30 грудня 2017 р.

Латентні москвофіли і комуністи

Чи хочемо ми в Європу?
- Так Майдан же стояв за це!
- Та добре, добре! Пам’ятаю, казали таке.
А нумо глянемо на висновки із загальнонаціонального дослідження “Підсумки-2017: громадська думка” проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 15 по 19 грудня 2017 року (в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей).
Ось два з них:
«Абсолютна більшість українців має намір святкувати Різдво 7 січня наступного року – 76%, ще 15,5% святкуватимуть обидва рази – і 25 грудня, і 7 січня, і лише 1% святкуватиме 25 грудня.
У заочному «змаганні» – кого б люди хотіли бачити у ролі роздавача подарунків, переміг традиційний Дід Мороз (27%), удвічі менше «проголосували» за Святого Миколая (14%) і ще менше – за Санта Клауса (2%). Водночас 22% відповіли, що не має значення, хто роздаватиме подарунки».
Дивний сплав православія і комунізму: з Московським церковним календарем і комуністичним Дєдам Марозам!!!
Неначе країна і декомунізацію пройшла, а Сталінський виплодок Дєд Мароз живучий, як ніколи. Мало того, ще й московською разгаваріваєт. А ось деімперіалізацію ми не пройшли. Тому і московська мова у нас процвітає, та і Московський Патріархат рулить зі своїм календарем. А богобоязливі і дотумкати не можуть, що все це рудименти московського імперіалізму. Традиція у них така.
Будемо надіятися, що це в українців не шизофренія, а такий собі звичайнісінький парадокс Лап’єра…
А ви кажете: Хочемо в Європу…
«По їхніх плодах ви пізнаєте їх» (Євангеліє від Матвія).
Латентні москвофіли і комуністи.
То куди ж ми насправді хочемо?

Немає коментарів:

Дописати коментар